Основно училище "Христо Ботев", с. Левка

Кампания „ЕКО клас“

23.03.2023

Кампания „ЕКО клас“
Днес дамите от лайънс клуб „Свилена – Свиленград“ в партньорство с Екопак България и с подкрепата на Община Свиленград посетиха ОУ „Христо Ботев”, с. Левка във връзка с пилотното издание на кампанията за обучение и мотивиране на учениците от 1 до 4 клас за разделното събиране и рециклиране „ЕКО клас“. Кампанията „ЕКО клас“ има два компонента – образователен (по възможност провеждане на уроци по темата за разделното събиране и рециклиране) и състезателен (състезание между класовете за събиране на рециклируеми пластмасови бутилки и алуминиеви кенчета). В кампанията „ЕКО клас“ участват всички ученици от 1. до 4. клас от училищата в Община Свиленград.
Кампанията има за цел да информира и мотивира учениците и техните семейства да събират разделно и да рециклират пластмасови и алуминиеви отпадъци, и така да помогнат за чистотата на природата и населеното място, в което живеят.
Класът от ОУ "Христо Ботев", събрал най - много пластмасови и алуминиеви отпадъци, е 4. клас, с класен ръководител г-жа Евелина Къналиева.
© Основно училище "Христо Ботев" - с. Левка